[]… Revenind la restaurante, despre Casa Doina se ştiu cele mai multe lucruri. La un moment dat, era o mândrie arhitecturală, fusese Pavilionul Marii Expoziţii de la Paris, din 1890, dar în perioada interbelică era binecunoscută ca Bufetul de la Şosea sau La Bufet. Este locul în care s-au perindat majoritatea muzicanţilor despre care vom vorbi în poveștile noastre. Foarte interesant este că fix lângă Bufet, a apărut, la începutul anilor ’30, şi un Bar de Noapte, care se numea Fu Chang, primul restaurant cu mâncare chinezească din Europa de Est.
La vremea aceea, să ai consultant un bucătar adus de la Beijing, vă daţi seama?!… Carul cu Bere are, la rândul său, o istorie foarte veche. A fost deschis la sfârşitul secolului al XIX-lea de nişte transilvăneni, cel mai important fiind Nicolae Mircea. A procedat ca şi azi: s-a împrumutat la bancă, la domnul Marmorosch, nimeni altul decât cel care deţinea celebra Bancă Marmorosch. Clădirea Carului cu Bere era exact cea de azi, o minunăţie arhitecturală, proiectată de un polonez, Zigfrid Kofczinski. []…
articol complet la
www.formula-as.ro