Bodega-restaurant deschisă în luna mai 1939 (sursa ”Gazeta municipală” 372_14. 05. 1939), pe strada. Arhitect Ion Mincu nr. 1-7 sub numele de ”La Generalul Kiseleff” de către un anume Partenie, cu afaceri în domeniu, avea să fie cunoscută, atât în perioada interbelică, dar și în cea comunistă (până la sfârșitul anilor ’70 și puțin din cei ‘80) ca un reper important pe harta restaurantelor din București.

Mâncarea și băutura erau de calitate, iar prețurile nu făceau gaură în buzunar, așa cum trebuia să fie o afacere bună în această branșă. Mai ales că avea concurență în zonă, de același ”calibru”, cum era Restaurantul –zahana ”Milea”, pe bulevardul Filantropia (1 Mai, actual Ion Mihalache), vizavi de piață, rebotezat ”Poiana” sub comuniști, sau celebrul Bufet de la Șosea – ”Doina” de mai târziu.

Și pentru ca voia bună să fie deplină, avea și orchestră care întreținea și destindea atmosfera, ori la interior pe vreme rece, ori afară când vrenmea se încălzea, în marea și răcoroasa grădină de vară de aici.

Cristian Bulfon

Lasă un răspuns